- Hogyan vezessünk külföldön? -
- Fontos tudnivalók külföldi utazásainkhoz -

Autóbérlés külföldi utakhoz, nyaraláshoz


Bérautóval tervez családi kirándulást, nyaralást?
További autós tudnivalók itt:

autóbérlés külföldre Budapestől


A leggazdaságosabb utazási megoldást keresi? Nálunk megtalálta!
Hogy miért éri meg inkább bérautóval indulni külföldre? Minden alkalommal, megbízható, szervizelt, modern felszerelésű, tiszta és kényelmes autót kap bérlése alatt. A költségei nem sokkal magasabbak, mint a belföldi bérlés esetén, a bérleti díj ugyanúgy tartalmazza szolgáltatásainkat. Úgy, mint kötelező és CASCO biztosítás, korlátlan kilométer használat, házhoz,-címre szállítás, reptéri felvét vagy leadás, 2. és 3. sofőr lehetősége, téli gumik, gyerekülés, határkilépő engedély, kötelező szervízek, Nonstop Európai Assistance. Végül ne felejtse el, hogy nem a saját autójába szaladnak bele a kilométerek, amortizálódik járműve és egy esetleges elakadás esetén sincsen magára hagyva, hanem díjmentesen kap tőlünk segítséget a nap 24 órájában!

A United Autókölcsönző járműivel biztos célba ér!

Autóbérlési megoldást keres hosszabb külföldi- európai útra?

Hová érdemes a bérelt autóval utazni? Tulajdonképpen bárhová! Kisebb nyaralások alkalmával, hosszú hétvégére a párjával, tengerparti bulik és felhőtlen szórakozás, vagy sítúra a legjobb barátaival. Minden esetben megoldást nyújt egy bérelt autó. Különösképp kedvező lehet, ha baráti társaságával osztoznak a bérleti díjon, így mindenképp kedvezőbb és kényelmesebb, mint a tömegközlekedés vagy a repülőút.

Esetleg kisbusz bérbeadás érdekli síeléshez Ausztriába baráti társasággal?

Béreljen kilenc személyes minibuszt, 7 üléses egyterűt vagy mikrobuszt a barátaival, hogy kényelmesen, biztonságosan elérjék céljukat! Kisbuszaink megbízhatóak, a legújabb modellek gazdag felszereltséggel, mellyel gond nélkül elindulhat bárhova. A sílécek, snowboardok és az összes sífelszerelés könnyedén elfér a nagy csomagtartós buszaink hátuljában. Élvezze gondtalanul a téli utazást az alpesi tájakon!

kisbuszos utazás síelés


A szomszédos országban lép fel kedvenc együttese, de nincs mivel eljutnia?

Mi segítünk eljutni álmai koncertjére akár álmai autójával! Béreljen gépjárművet a United Autókölcsönzőtől, garantáltan nem okozunk csalódást! Rejtett költségek nélkül, megbízható, kényelmes, rendszeresen karban tartott, igényes megjelenésű autóink közül választhat. A bérleti díjon felül csak a benzinköltséggel kell foglalkoznia, hiszen minden egyéb költséget tartalmaz az ár.

A repülés túl drága, vagy nem szereti? A tömegközlekedés túl kényelmetlen és túl sokáig tart határon túlra?


Béreljen személyautót vagy mikrobuszt!
Akár párjával vág bele, akár baráti társasággal, cégünkre mindig számíthat! A kis, - kompakt, - prémium kategóriától a nagy csomagterű kombi autókon át egészen a 7 személyes illetve 8-9 fős kisbuszig nálunk mindent megtalál. Igényeihez mérten választhat gépjármű állományunkból, és garantált, zökkenőmentes, kényelmes külföldi út vár Önre!

Mire figyeljünk, ha külföldre utazunk bérelt autóval?

Szállásfoglalás, parkolás

Mindenképpen érdemes körültekintőnek lenni, mielőtt nekivágunk a nagy útnak. Ha céges útra indulunk, valamivel könnyebb dolgunk van, hiszen szállásunkat, - jobb esetben - a megbízónk intézi. Magánutak esetén, mindenképp érdemes alaposan megvizsgálnunk, hogy a foglalt szállásunk valóban létezik -e.
Sokszor találkozunk olyan esetekkel, hogy az online foglalt szállás a helyszínre megérkezve nincsen rezerválva és nem is tudnak a recepción a brókeren leadott foglalásról. Érdemes indulás előtt néhány nappal közvetlenül is felvenni a kapcsolatot e-mailen vagy telefonon is szállásadójával.

A bérelt járművet célszerű mindig őrzött, zárt parkolóban tárolni.

Bérautó kiegészítő szolgáltatásaink használata

extra felszerelések kerékpártartó tetőbox bérlés


GPS navigációs készülék kölcsönzés

Külföldön problémás a mobil használat? Nincs mindig térerő és az alkalmazások rettentő drágák? Igényeljen tőlünk GPS-t, mely naprakész navigációs rendszerrel rendelkezik, így biztosan megtalálja a helyen irányt!

Kerékpártartó és tetőbox bérlés külhoni utazáshoz

Az alpesi hegyekbe utazik mountain-bike túrára és nem férnek be a kerékpárok a csomagtartójába? Béreljen kombi autójához univerzális kerékpártartót és szállítsa kényelmesen és biztonságosan külföldre is bringáit! Különösen sok csomagot szeretne vinni a hosszú útra? Ne törje tovább a fejét, kölcsönözzön tetőboxot a megfelelő méretben és csomagoljon be nyugodtan a nyaraláshoz minden szükséges kelléket!

Gyermekülés bérlés

Gyermekeink biztonsága érdekében idegen országokban is mindig használjunk gyermekülést vagy magasítót!
Nagy csomagtartós kombi és egyterű autóinkban a számtalan csomag mellett a hátsó üléseken a gyerkőcök is kényelmesen elférnek.
Ne fáradjon az gyerekülései cipelésével a repülőtéren feleslegesen! Kérje nyugodtan ingyenesen bébihordozóinkat, gyermek-üléseinket és ülésmagasítóinkat, hogy a kisbabától a nagy gyermekéig mindenki kényelmesen és biztonsággal élvezze az utat!

A United Autókölcsönzőnél ez nem jár egy forint plusz költséggel sem, hiszen cégünk családbarát, így nálunk minden autónkhoz díjmentesen igényelhet akár 3 db biztonsági ülésekt is!

Szükségem van e nemzetközi jogosítvány kiállítására határátlépéshez?


Mindenképp járjunk utána, milyen hivatalos okmányokat fogadnak el a kijelölt országokban. A magyar jogosítványt a legtöbb országban elfogadják, ide tartozik az Európai Unió Tagállamai és a Bécsi közúti egyezményt aláíró országaiban.

bérautóval külföldre

Külföldi utazáshoz ajánlott további kombi és egyterű kategóriájú autóink - részletek itt:

Autóbérlés külföldi országokban is korlátlan km használattal!

Korlátlan autóhasználati napi illetve havi díjainkat jellemzően a célország, a bérleti időtartam és időszak határozza meg.
Kérje egyedi árajánlatainkat külföldre történő utazásaihoz is!

Határátlépés bérautóval az Európai Unió tagállamaiba:

Ausztria, Belgium, Bulgária, Dánia, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Luxemburg, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Magyarország, Szlovénia, Málta, Ciprus, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Csehország, Szlovákia.

Ügyelnünk kell arra is, hogy különböző országokban, eltérhetnek az életkori követelmények. Az ideiglenes vagy átmenetileg kiállított vezetői engedélyt más uniós országok hatóságai nem feltétlenül ismerik el.

Sebességkorlátozás bel - és külföldön

Külföldre utazásunk előtt érdemes utánajárnunk az adott országban érvényes közlekedési szabályoknak, leginkább a megengedett maximális sebességnek. Magyarországon a következő sebességhatár érvényes: Személygépkocsival, motorkerékpárral, valamint 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival:

- lakott területen 50 km/óra
- lakott területen kívül egyéb úton 90 km/óra
- autóúton 110 km/óra
- autópályán 130 km/óra

megengedett maximális sebesség határok Magyarországon

Maximális utazási sebességhatárok külföldön:

Ügyfeleink által leggyakrabban látogatott desztinációkban illetve a környező országokban megengedett maximális sebesség korlátozások:

Ország      lakott területen km/h      országúton      autópályán

Ausztria:                 50                          100                  130
Franciaország:        50                            90                  130
Horvátország:         50                            80                  130
Lengyelország:       50                            90                  130
Németország:         50                           100                 130*
Olaszország:           50                            90                  130
Spanyolország:       50                            90                  120
Svájc:                     50                             80                  120
Szlovákia:              50                             90                  130
Szlovénia:              50                             90                  130

* Németország legtöbb autópályáján az "Autobahn"-on a 130 km/h - az ajánlott maximális sebesség, de jellemzően nincs korlátozás. Amennyiben korlátozó tábla van kitéve, úgy azt figyelembe véve vezessenek, mert a gyorshajtást szigorúan és nagy összegű pótdíjjal büntetik!

Alkoholfogyasztás és autóvezetés:

Ne igyon ha vezet!

Az általunk meglátogatott országokban kiemelten érdemes odafigyelnünk az alkohol fogyasztásra is!
Ahogy Magyarországon, úgy Romániában, Csehországban és Szlovákiában is TILOS az alkohol fogyasztása járművezetés előtt és közben, a környező országokban is nagyon szigorúan szabályozva van az alkoholfogyasztás.

A legtöbb európai tagállamban a megengedett véralkoholszint maximumok a 0,01% - 0,05% százalékig érvényesek. Ez nagyon csekély mennyiségnek felel meg, tehát általában elmondható, hogy legfeljebb egy kis pohár sör vagy bor fogyasztható el szabadon.
Csak akkor nem kell büntetésre számítani, ha a hatósági rutinellenőrzés alatt a véralkoholszintünk a megengedett igen minimális érték alatt van!
Kezdő sofőrök és fiatal vezetők esetén majdnem minden országban teljes alkoholfogyasztási tilalom van érvényben! Baleset, szabálysértés okozása esetén ezen adatok semmisnek tekinthetők, mert minden esetben ittas vezetést fognak megállapítani a hatóságok súlyos pénzbírság kiszabása mellett!
(Forrás: Magyar Autóklub)

Szabálysértés és parkolási pótdíj a bérelt autóval

Fontos tudnunk, hogy a gépjárművel elkövetett szabálysértés elkövetésének személye nem lényeges, hiszen felelősség itt objektív. Bérelt gépjármű esetében viszont ez változik. A gépjármű üzembentartója mentesül a felelősség alól, amennyiben igazolni tudja, hogy a gépjárművet használatba adta. Mivel autókölcsönzésnél a bérleti szerződés aláírásával kijelentjük, hogy a bérlés kezdetétől a végéig felelősséget vállalunk a használt autóért és az elkövetett szabálysértésekért egyaránt, a későbbi pótdíjak terhelése is minket illet. Mindig ügyeljünk arra, hogy a megengedett helyen várakozzunk vagy parkoljunk a járművel, tartsuk be az adott ország közlekedési szabályait, figyeljünk a sebességkorlátozási határokra, illetve a kötelező útdíjakra is a később keletkezett többletköltségek és kellemetlenségek elkerülése érdekében. Határon túli szabálysértés esetén akár több hónap is eltelhet, mire az adott ország közlekedés felügyelete a pótdíj befizetéséről való felszólítást postázza. Kerülje el a kellemetlenségeket, ne engedje, hogy egy kihágás elrontsa a szép emlékeket. Ügyeljen rá, hogy mindig rendelkezzen parkoló jeggyel, és figyeljen a megengedett sebesség határra.

FIGYELEM! Magas összegű a gyorshajtási bírság Ausztriában!

A következő táblára különösen figyelni kell Ausztriában!


IG-L gyorshajtási büntetésIG-L sebességkorlátozó tábla Ausztriában

Figyelmen kívül hagyása igen komoly büntetést vonhat maga után. Egy kiegészítő tábláról van szó, amely mellett könnyen elszaladhatunk. Az osztrák Immissionsschutzgesetz-Luft kifejezés rövidítését "IG-L" egy kis kiegészítő táblán láthatjuk a sebességhatározás tábla alatt. Ha egy ilyen tábla mellett lépjük át a megengedett sebességhatárt, akkor nem sebességhatár túllépéséért, hanem a túllépés által okozott környezetszennyezésért fogunk súlyos büntetést fizetni, amely akár az ún. normál büntetés duplájára is rúghat. Ausztriában a gyorshajtásért kiszabott büntetés összege maximum 726 eurós (azaz kb. 225.000 Huf) lehet, ám amennyiben az említett tábla mellett elhaladva követtük el a sebességhatár átlépését, a kiszabott büntetés összege elérheti akár a 2.180 eurós (azaz kb. 670.000 HUf) összeget is.Kényelmes és biztonságos utat kíván! A Rentauto Team

Rentauto logo

Hotline telefon: +36-30-99-62-300
Központi telefon: +36/1-283-86-83
Fax-szám: +36/1-209-06-04
Internet cím: www.rentauto.hu
E-mail cím: info@rentauto.hu
Főiroda címe: LURDY HÁZ - ÜZLETKÖZPONT
1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.
Földszint 63. üzlet (a TELENOR utcájában)